Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Общинските съветници наградиха носителките на почетната стипендия "Йордан Парушев"

Абитуриентките от Езикова Гимназия „Гео Милев“ Мартина Петрова и Яна Стоянова – носителки на почетната стипендия „Йордан Парушев“ за тази година, получиха наградите си на тържество пред сградата на община Добрич. На събитието присъстваха всички общински съветници, които за кратко напуснаха заседанието си в залата на местния парламент, за да почетат момичетата.

Стипендията се връчвана за трета поредна година на първенците на випуска на Езиковата гимназия. По традиция тя се присъжда на най-заслужилите дванайсетокласници на заседание на Общинския съвет. 

„Тази година педагогическия съвет на гимназията заложи на изкуствата. Имахме труден избор измежду 7 достойни кандидати за стипендията“, каза директорът на гимназията Милена Иванова и представи двете зрелостнички.

Мартина Петрова е певица и лауреат на национални и международни конкурси. Тя е участвала в телевизионния формат „Гласът на България“ и е достигнала до вокалните двубои. Носителка е на първа награда на голям международен конкурс в Москва. С това обаче не се изчерпват успехите й. Тя има постижения и в областта на немския език, с призови места на олимпиадата на Гьоте Институт и в състезанието на издателство КЛЕТ.

Яна Стоянова е художничка с талант, оценен в национални и международни конкурси, пленери, изложби. Две години подред тя е отличавана в конкурс в Япония за изобразително изкуство и дигитална живопис. Яна е завоювала успехи и в състезания по дебати на немски и английски език. Има първа награда на национална проява по информационни технологии.

c