Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Конкурс и стипендии за победителите предизвиква младежи да учат в България

Обявен е конкурс, призоваващ младежи да останат в България, съобщиха инициаторите от Висшето училище по мениджмънт.

В навечерието на 24 - най-светлият български празник, Висше училище по мениджмънт /ВУМ/ обяви конкурс, посветен на словото и стремежа към знание и светли бъднини. Организаторите са нарекли литературното предизвикателство „Оставам.БГ“, като "призив към младите хора да учат, да знаят, да могат, да опознават близкото и далечното, родното и различното, да черпят с пълни шепи от света, но да останат да се развиват в България", споделят от ВУМ.

Целта на инициаторите е да се даде възможност на млади таланти да покажат своите творчески умения и креативност пред професионално жури, както и да спечелят стипендия, с която да подпомогнат своето образование.

За да заявят участие, кандидатите трябва да изпратят есе на тема „Моите 2 причини да остана да уча и да се развивам в България през 2020!“, както и кратка видео визитка на имейл адрес - info@vum.bg

Изпратените материали трябва да отговарят на следните изисквания:

  • Дължина на есето – между 500 и 1000 думи
  • Видео визитка – до 2 минути
  • Език – английски
  • Краен срок за участие – 24-ти юни 2020

Конкурсът е отворен както за български граждани, така и за чужденци, избрали България за своя втора родина.

Ръководството на Висше училище по мениджмънт предоставя три стипендии за победителите - в размер на 1000, 500 и 250 евро. От ВУМ отправят призив и към бизнес средите да се включат в инициативата с допълнителни награди по тяхна преценка. От ръководството на висшето учебно заявиха, че са уверени в градивната насоченост на „Оставам.БГ“, тъй като това "не е просто конкурс, това е мисия!"

c