Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Изложението „Вкусът на Добруджа” ще се проведе днес в Добрич

Фермерското изложение „Вкусът на Добруджа“ ще се проведе днес от 10 до 16 часа на централната пешеходна алея на Добрич - до Народно читалище „Йордан Йовков-1870 година“. Организатор на събитието е Кооперация Хранкооп под патронажа на Община град Добрич.

По случай Деня на славянската писменост и българската просвета и култура по време на изложението на отделни щандове ще бъдат представени литературни произведения на наши съграждани и двудневният ДоброЖънски фест 2020, който ще се проведе през септември. Идеята на фестивала е под формата на забавление и приятно прекарано време да постигне образователен и възпитателен ефект с помощта на самите участници - граждани и гости на Добрич.

Организаторите на „Вкусът на Добруджа” молят всички посетители да спазват новия ред, който се наложи в страната през последните месеци (дистанция и дезинфекция). Подробности могат да се видят на информационното табло, дезинфектанти ще се намерят на определено за това място.

Припомняме, че Фермерско изложение „Вкусът на Добруджа“ и Фермерски пазар-Добрич са места, където участват само малки местни производители на чиста храна, които сами предлагат своята продукция. Там можете не само да разгледате или закупите чиста храна от региона, но и да почерпите съвет и знания от личния опит на всеки фермер за своята градина или стопанство. Фермерските изложения "Вкусът на Добруджа" са в синхрон с идея на местни ресторантьори за Локален кулинарен форум "Вкусът на Добруджа"

Целта на тази инициатива е не само да се представят на още и още ценители малките производители на чиста храна от региона, но също и да бъдат привличани  ресторанти и заведения за обществено хранене. Нека всички заедно допринесем за това да растат възможностите за реализация на малките производители, призовават организаторите.

c