Добрич Култура

Юбилейни 3D тур и колекция предлага за 70-годишнината си библиотеката в Добрич

Юбилейна поредица 70 години – 70 послания, е подготвена за годишнината на Регионалната библиотека “Дора Габе” в Добрич.

По повод 24 май и 70 години от основаването на Регионална библиотека „Дора Габе“ – Добрич, културното учреждение предлага на Юбилейна виртуална поредица, включваща книги с автографи на известни български писатели, поети и публицисти, добрички автори, изследователи на културата и историята на Добруджа и общественици с посланията им към библиотеката и четящите хора.

Книгите са подписани лично от техните автори и са подарени на библиотеката в различни периоди и по различни поводи, споделиха от библиотечното ръководство. Изданията са белязани с уникалния почерк на дарителите и остават като незабравим спомен от срещите с тях. Библиотечната колекция от 1180 тома съдържа произведения с автографи на Дора Габе, Валери Петров, Стефан Цанев, Дамян Дамянов, Николай Хайтов, Антон Дончев, Желю Желев, Асен Босев, Станка Пенчева, Христо Фотев, Любен Бешков, Верка Сидерова и още много други.

Още един интерактивен продукт, свързан с юбилея на Библиотеката, е подготвен и вече може да бъда видян в сайта на културната институция. Това е 360-градусова 3D панорамна виртуална разходка през Google Street View.

“Гражданите и гостите на Добрич ще могат да откриват библиотеката изключително лесно, чрез най-ползваната мобилна навигация в света Google Maps, ще могат виртуално да се разходят в библиотеката преди да ни посетят. Разходката е добра възможност 24 часа / 7 дни в седмицата потребителите да се запознаят с обхвата и разнообразието на дейности, които библиотеката предоставя.” Споделиха задоволството си от новата услуга библиотечните служители.

Виртуалната разходка е достъпна през началната станица на сайта https://libdobrich.bg/ на библиотеката или през меню “Контакти” – Виртуална разходка.

Книжната поредица и виртуалната разходка са посветени на 24 май, 70-годишнината от основаването на РБ „Дора Габе“ и 150 години библиотечно дело в града

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *