Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Ученик от гимназия „Райко Цончев“ и неговият баща сътвориха оригинално табло на отличниците

Частната профилирана гимназия "Райко Цончев“ тази година има табло на отличниците с оригинален и впечатляващ дизайн. Таблото е дело на единадесетокласника от профил "Информационни технологии" Дарен Стоянов и неговия баща Илия Стоянов, съобщават от учебното заведение.

Постерът е монтиран пред сградата на Висшето училище по мениджмънт на ул. „България“ 3.

Дарен за пореден път доказал своите фотографски способности и направил снимките на всички свои съученици, които през тази учебна година имат отличен успех или постижения от международни, национални и областни конкурси, състезания, конференции, форуми.

Последвала продължителната и прецизна работа пред компютъра за създаване на креативния дизайн на таблото - композиране на снимките и текстовете, цветови решения, избор на шрифт. Творческият тандем от баща и син работил дни наред. Освен че може да се учи от опита на баща си, Дарен е ученик и на Мария Кирилова, която подготвя учениците от профил "Информационни технологии" и "Софтуернии  хардуерни науки" в Гимназия "Райко Цончев".

Гимназията се гордее с 32-ма отличени свои възпитаници, чиито способности са признати от външни комисии и институции, сред които университети, културни институти, МОН и РУО.  

c