Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Пласьорът на фалшиви банкноти в област Добрич подсъдим за убийство на пътя

Окръжният съд в Добрич наложи мярка за неотклонение “задържане под стража” на 20-годишния Р. Р. от Варна, разследван за прокарване в обращение на подправени парични знаци – банкноти с номинал 100 лева. Повдигнатото и предявено обвинение на обвиняемия е за пет идентични деяния, извършени на 18 май т. г., при условията на продължавано престъпление, в Каварна и Кранево.

Окръжният съд, след като се запозна с материалите по досъдебното производство и след преценка на доводите на страните, прие, че е налице обосновано предположение за съпричастност на задържания към разследваното деяние, както и че съществува реална опасност при по-лека мярка той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Съдът взе предвид и данните, че 20-годишният има статут на обвиняем по друго досъдебно производство, водено за същото по вид престъпление. Освен това той е подсъдим по наказателно производство, водено в Окръжен съд-Варна, за причинена смърт по непредпазливост при управление на моторно превозно средство без правоспособност, по което на първа инстанция е получил наказание лишаване от свобода.

Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Варна в тридневен срок.

c