Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Извънредно заседание ще проведе ОбС на Община Добричка

Извънредно заседание на Общинския съвет на Община Добричка ще се проведе днес от 14 часа. Дневният ред включва три точки, които са свързани с върнати от областния управител Красимир Кирилов решения.

Първото е във връзка с приемането за сведение на информация за разпределението и изразходването на средствата за зимно почистване за 2019/ 2020 година. В заповедта си областният управител посочва, че е незаконосъобразно, тъй като е прието с обикновено отразяване броя на гласуването, а не както изисква Законът за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/ - с поименно гласуване.

Второто върнато решение е за изменения и допълнения на Наредба №4 за реда на придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество. Според Красимир Кирилов то е незаконосъобразно, тъй като: "В мотивите към проекта на нормативния акт липсва финансова обосновка. В наредбата се уреждат наемни цени, глоби. Липсва всякаква информация относно механизма за определянето им. Размерът на изменените цени трябва да е определен по нормативно регулиран и обоснован метод".

Със своя заповед областният управител е върнал и решение за изменение и допълнение на Наредба №8 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Добричка. Според заповедта то е незаконосъобразно, тъй като в параграф от наредбата се предвижда нормативният акт да влезе в сила със задна дата. Според Кирилов това противоречи на Закона за нормативните актове.

c