Водещи новини - дясно Образование Общество

904 зрелостници се явяват на матури в област Добрич

904 дванадесетокласници от област Добрич ще се явят на държавни зрелостни изпити /ДЗИ/, съобщи за Про Нюз Добрич началникът на Регионалното управление по образование Жоро Тошков. Както вече е известно задължителният изпит по Български език и литература ще е на 1 юни, а вторият по избор – на 3 юни. На 2 и 4 юни е матурата по желание.

Изпитите ще се проведат в 99 зали в 14 училища в областта, квесторите ще са 274. Матурите ще се проведат при строги противоепидемични мерки.

Най-много ученици са избрали за втора матура Английски език – 218. Изпит по математика ще държат 24 ученици, История – 13, Физика – 11, География – 110, Химия – 2, Философия – 92, Биология – 73, Руски език – 5, Немски език – 40, Френски език – 1. На матура по желание ще се явят 13 дванадесетокласници. Четирима ще държат изпит по Биология, Математика – 5, Английски език – 3, Философия – 1. Жоро Тошко обясни, че е възможно броят на учениците, които ще се явят ДЗИ по желание, да се увеличи тъй като Софийският университет „Св. Климент Охридски” и други висши учебни заведения в страната обявиха, че ще приемат студенти с оценките от матурите.

Изпитите след 7-и клас са на 15 и 17 юни. Учениците, които завършват 7 клас в област Добрич, са 1 321.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *