Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Специален плакет и стипендия ще получи зрелостник на ЧПГТП "Райко Цончев”- Добрич

Изпращането на абитуриентите на Частна профилирана гимназия по туризъм и предприемачество "Райко Цончев” ще се състоии на 22.05.2020 г., петък  от 16.00 ч.  Това съобщи за Про Нюз Добрич Маргарита Христова – директор на гимназията.

Събитието ще се състои в Летния театър на град Добрич. Създадена е организация по време на тържествената церемония да бъдат спазени всички противоепидемични мерки. Ще бъдат осигурени и дезинфектанти.

Освен зрелостниците, на тържеството ще присъстват родителите им, класният ръководител, представител на ръководството, както и учителите, които ги готвят за зрелостните изпити по български и английски език.

Абитуриентите тази година са петима - четирима господа и една млада дама, като трима от тях са с профил”Туризъм”, а двама - „Предприемачество”.

Един от зрелостниците - първенецът на випуска, ще получи плакет „Наследник на Райко Цончев” и стипендия от 1000 лв. Наградата е осигурена от правнука на патрона на гимназията – Боян Цончев, който живее във Великобритания. Вече е определен тазгодишният носител на отличието - това ще е Николай Колев от профил „Туризъм”.

c