Култура

Млади певци от Добрич с награди от онлайн поп конкурс

Младите поп изпълнители Преслава Тодорова и Мартин Стоянов от Студиото за поп-рок певци „Сарандев“ в Добрич спечелиха награди в онлайн конкурс – Международния фестивал за популярна музика  и танц  на испански език и други романски езици ”Abanico”2020.

Тазгодишното девето издание на фестивала трябваше да се проведе в София на 4 и 5 април. Пандемията обаче принуди организаторите да го трансформират в онлайн предизвикателство, в което възпитаниците на Елена Карабельова се представиха отлично.

Преслава участва с френска и българска песен и грабна Гран при в трета възрастова група с постигнат най-висок резултат. Мартин е с първо място за най-добро изпълнение на италианска песен, първо място за най-добро изпълнение на българска песен и първо място в комплексното класиране.

Изпратените от участниците видеа бяха оценявани от международно жури в различен състав за петте възрастови групи.

Международният фестивал „Абанико“ по традиция е със силно чуждестранно участие. Тази година в онлайн изданието се включиха изпълнители от България, Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватска, Колумбия, Куба, Великобритания, Кипър, Италия и много други. Събитието е част от календара на столичните културни прояви с партньорството на Община София.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *