Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Анкетират родителите в Тервел колко е неотложно децата им да ходят на градина

Информация относно организацията за работата на детските заведения на територията на община Тервел, съобразно нейната специфика, публикуваха от администрацията. От там посочват, че не е лесно да се вземе решение как ще работят детските градини и ясли като се има предвид прогесиращият брой на ефективно карантинираните лица в преобладаващата част от населените места и в град Тервел, където са най-много. Към днешна дата поставените под карантина са общо 172 души.

От Общината посочват, че на този етап е целесъобразно да се организира дейността на групи само в ДГ №1 „Детелина“ и ДГ №3 „Първи юни“ в град Тервел и в детските ясли. Първа стъпка към отварянето им ще бъде анкетиране на родителите за наличие на неотложна необходимост от посещение на детска градина от детето. От Общината ще извършат проверка в националната база COVID-19 за наличието на контакти на детето с карантиринари лица. Вероятно едно от изискванията към родителите ще бъде по подобие на организирането на летните сборни групи от предходни години, т. е. в детската градина да се отглеждат децата на трудово заетите родители, които нямат алтернатива за отглеждане на детето от близки в домашна среда.

След анализ на данните и създаване на надеждна организация за въвеждане на всички противоепидемични мерки в детските заведен, според заповедите на министъра на здравеопазването, детските градини ще започнат да приемат деца, за което обществеността ще бъде информирана по подходящ начин.

c