Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Ученици от Добрич и Ловеч ще проведат заедно онлайн урок за 24 май

Съвместен онлайн урок, посветен на Деня на българската писменост, просвета и култура – 24 май, ще проведат възпитаници на иновативното ОУ „Стефан Караджа” в Добрич и СУ „Климент Охридски” в Ловеч. Това съобщи за Про Нюз Добрич учителят по история в добричкото учебно заведение Светослав Георгиев. Виртуалният урок ще се състои на 22 май от 12 часа. Той ще бъде воден от Светослав Георгиев и колегата му от Ловеч историкът Владимир Брязов.

Урокът ще бъде на ниво 5-7 клас. Той ще се излъчва онлайн във Фесбук и ще е достъпен за всички – да бъде гледан, да се задават въпроси.

„Ще разгледаме целия празник през малко по-различна гледна точка – каква е ролята на българите в цялата традиция, какво е общото и какво е различното между славянската и българската азбука – сподели Светослав Георгиев. - Ще покажем на децата различни погледи към двете азбуки чисто графично, ще научат каква е разликата между азбуката и езика. Ще бъде доста интересно”.

„Процесът на дистанционно обучение не е трудност, а предизвикателство и възможност. Възможност, която провокира креативно мислене и иновативен подход към учениците. Каузата днес на учителската общност е да съхраним българските дух и култура. Образованието ни е плод, продължение на делото на светите братя Кирил и Методий и техните ученици”, сподели Владимир Брязов.

Онлайн урокът може да се гледа тук: https://www.facebook.com/events/2618151055093161/.

c