Водещи новини Общество

Търговският център в Добрич вече работи при мерки за безопасност

Големият търговски обект в центъра на Добрич вече работи, като посетителите трябва да спазват мерките за безопасност. Влизането в бившия Универсален магазин става само с маски.

Изисква се спазване на дистанция от 1,5 метра, а в някои магазини и 2 метра. Посетителите са длъжни да спазват указаната посока на движение – това е постигнато със стикери с надписи „вход“ и „изход“ по пода. При влизане ръцете се дезинфекцират.

Входът за т.н. добрички мол е този, който всички познават – откъм центъра на града, а изходът е на паркинга зад високото тяло.

В търговския център врати са отворили около 20 магазина. Посетителите са малко. Търговците са обявили и намаления на непродадена през последните 2 месеца стока, предимно дрехи. Прави впечатление, че някои от обектите са опразнени.

Днес отвориха врати моловете, големите търговски центрове и фитнес залите. Решението бе взето миналата седмица след среща на премиера Борисов с представители на големи търговски обекти, а след това здравният министър издаде съответната заповед.

В центровете тип МОЛ обаче не се разрешават посещенията в закрити площи на заведенията – ресторанти, барове, кафенета, закусвални, както и в развлекателните зали, детските и спортни съоръжения на закрито, се казва в заповедта. Може да се посещават само заведенията за хранене с открита площ и самостоятелен вход.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *