Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Петокласници от Добрич първи на национално ИТ състезание

Двама възпитаници на ОУ „Хан Аспарух” в Добрич спечелиха първо място на XII Национално състезание по информационни технологии-Благоевград 2020 година, съобщават от учебното заведение. Състезанието се проведе изцяло онлайн на 16 и 17 май. За целта бе използвана платформата MS TEAMS, съобщават организаторите.

Петокласниците Андрей Калев и Антоан Пейчев от добричкото училище участваха в категорията „Уеб сайтове”, 5-7 клас. След 6-месечна подготовка те се представиха достойно и защитиха своя сайт "SpaceMath". Учениците бяха подготвени от преподавателя по Информационни технологии Десислава Жекова.

ИТ състезанието се организира от Седмо ОУ „Кузман Шапкарев“ в Благоевград, Югозападния университет „Неофит Рилски“, местното Регионално управление по образованието и Община Благоевград. То се проведе под патронажа на Мария Габриел - еврокомисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж.

От ОУ „Хан Аспарух” честитят победата на двете момчета и споделят, че се гордеят с тях. Освен лично постижение, тази победа е и доказване на силен и борбен дух, споделят от учебното заведение.

c