Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Пастир от Добричко убит по мъчителен начин от сина на чорбаджията си

47-годишният Ахмед А. от добричко село, който работел като пастир във Варненско, е убит по мъчителен начин и с особена жестокост от сина на мъжа, чиито овце пасял, съобщават от Апелативна прокуратура във Варна.

Убийството е извършено на 17 май на разсъмване в кошара близо до гората на село Горен чифлик. Ахмед А. бил нает от Дончо да пасе стадото на баща му преди десетина дни. Убитият често се хващал на работа като пастир. 

На 16 май вечерта Дончо работел с приятели в гората на село Горен чифлик, където изграждали заслон. След свършената работа мъжете пили алкохол. След като си тръгнали по домовете, Дончо решил да преспи в постройката, направена от баща му до кошарата в гората.

Ахмед видял Дончо и му поискал цигари. Това ядосало пийналия мъж, който взел едно дърво и започнал да нанася удари по ръцете и тялото на пастира. След това се прибрал в постройката и се наспал. Когато изтрезнял, видял състоянието на Ахмед и повикал спешна помощ. Лекарите само установили смъртта на 47-годишиния пастир, който имал кръвонасядания по ръцете и тялото от побоя. Разследващите намерили на мястото и дървото, с което Ахмед бил пребит.

Първоначално Дончо развил пред разследващите своя защитна версия, но по-късно направил признания.

Окръжната прокуратура във Варна привлече към наказателна отговорност по член 116, ал. 1, т. 6 от Наказателния кодекс убиеца на Ахмед А. Той е задържан за срок от 72 часа. Обвинението ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Дончо Д.

c