Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

От днес работят моловете и фитнес залите

От днес отварят врати моловете, големите търговски центрове и фитнес залите. Решението бе взето миналата седмица след среща на премиера Борисов с представители на големи търговски обекти, а след това здравният министър издаде съответната заповед.

В центровете тип МОЛ обаче не се разрешават посещенията в закрити площи на заведенията – ресторанти, барове, кафенета, закусвални, както и в развлекателните зали, детските и спортни съоръжения на закрито, се казва в заповедта. Може да се посещават само заведенията за хранене с открита площ и самостоятелен вход.

В търговските центрове ще се спазват разпоредените мерки за безопасност – използване на маски, дезинфектанти и спазване на дистанция. Движението ще се указва със стикери и трябва да бъде само в една посока. В асансьорите не бива да има повече от 4 души, а по ескалаторите – 7.  

Моловете бяха затворени още с обявяването на извънредното положение на 13 март, като беше разрешено в тях да работят само аптеки, застрахователни и банкови офиси и хранителни магазини.

Със същата заповед на министър Ананиев от днес дейността си могат да възстановят и фитнес залите. Има обаче ограничения – не повече от 10 души за груповите занимания и не повече от 1 спортуващ на 4 кв. м. площ.

c