Водещи новини - дясно Туризъм

Ангелкова: Няма да се карантинира цял хотел на морето, ако има подозрение за зараза

Това лято ще бъде много трудно и много различно, обяви в Сутрешния блок на БНТ министърът на туризма Николина Ангелкова.

Основен приоритет за нея и ведомството ѝ е привличането на български туристи по черноморските ни курорти, каза министърът. Ангелкова посочи, че утре ще се проведе видеоконферентен разговор с премиерите на Румъния, Сърбия и Гърция, за осъществяване на координацията при пътуванията и почивките.

„Няма как когато има карантина, да има туризъм. Това само по себе си отдръпва хората, които биха искали да осъществят своето пътуване. И със сигурност Европейската комисия препоръча да няма карантина“, подчерта Ангелкова.

По думите й чуждите туристи ще дойдат на българското Черноморие, ако между страните има еднакви условия за пътувания и в зависимост от епидемичната обстановка в дадена страна.

„От ключово значение е дали ще имаме възможност от началото на юни да посрещнем туристи от съседните ни страни, защото автомобилният транспорт на този етап е най-достъпният и най-сигурен с оглед на това, че все още се правят планове от авиокомпаниите за възобновяване на въздушния транспорт. От 15 юни у нас няма отменени чартърни полети, които към момента са резервирани като капацитет на летищата във Варна и Бургас“, каза министърът.

Тя обяви, че в хотелите по морето ще има отделни обособени помещения, където при съмнения за хора, заразени с коронавирус, те ще бъдат изолирани, докато дойдат медицинските екипи.

Няма да се карантинира цял хотел на морето, ако има подозрение за зараза. Ангелкова е поставила условие при спадане на случаите на заразените, да може да се отворят и закритите ресторанти, защото по този начин ще има по-голяма възможност да се предлага качествен туристически продукт.

Тя обеща, че цените на чадърите и шезлонгите по плажа ще бъдат намалени с минимум 50%, но цените все пак ще са различни.

15 плажа до момента по цялото Черноморие са предложили нулеви цени, посочи Ангелкова без да конкретизира.

източник: БНТ

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *