Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Ученици от Добрич и испанския град Елда учат заедно в общи часове

Учениците от 8 а и 9 г клас, профил „Чуждоезиков – испански език“ на Иновативна гимназия "Райко Цончев" проведоха часове по чужноезиково обучение, заедно със свои връстници от училището в Елда, Испания. В срещата се включиха около 30 участници, умело насочвани в комуникативните дейности от екипа преподаватели:
Надя Петкова – учител по испански език в Гимназия „Райко Цончев“, Долорес Алфаро – учителка по испански език и литература, иАна Естеве – директор на испанското училище и учителка по испански и английски език. Учениците се представиха, разказваха за учебните заведения, в които учат; за средата, в която живеят; споделиха за хобитата и интересите си и откриха много общи неща помежду си. Обсъдиха и избраните чужди езици.

Интересно бе добричките ученици да чуят признанието на  момиче от училището в Елда, което заяви, че след четирите години на обучение по френски език не може да говори така добре, както нашите ученици говорят испански. След първоначалното притеснение момичетата и момчетата от профил "Испански език" в Гимназия "Райко Цончев" звучаха все по-уверено, размениха си контакти в социалните мрежи с обещанието да продължат да се срещат и общуват на испански. Надя Петкова има идея за съвместна театрална постановка в бъдеще, в която да участват таланти и от двете училища. А испанските ученици получиха покана да се включат в часовете по английски език на Марияна Тодорова следващата седмица, за да имат възможността и те да се упражнят в общуване на чужд език. За довиждане всички получиха и музикален поздрав - изпълнение на укулеле.

c