Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

СУ „П. Р. Славейков” в Добрич изпрати виртуално абитуриентите си

По традиция, в последния за дванадесетокласниците учебен ден, в СУ „П. Р. Славейков“ бе организирано тържествено изпращане на поредния прекрасен, славейковски випуск. За випуск 2020 този последен учебен ден бе белязан от COVID-19, маските, социалната дистанция и онлайн обучението.

Необичайната ситуация обаче не попречи емоциите и доброто настроение да завладеят всички. Думи на благодарност, сълзи от радост, виртуални прегръдки и целувки преливаха от учебната платформа, където ученици, учители и родители съпреживяха едно „Космическо пътешествие“ до планетата Училище. Сърца, усмивки, поздравления към абитуриентите белязаха нестандартния празник. С песни, закачки и вдъхновяващи думи, по-малките и по-големи ученици изпратиха най-големите, пожелаха им На добър път и да не губят надежда дори в трудни времена като настоящето.

„Скъпи приятели! Дойде време за раздяла! Но раздялата ни с вас е уникална! Подлата пандемия ни отне удоволствието да взривим емоции, спомени и сантименти и заедно да съпреживеем вашия празник. Няма да позволим на някакъв вирус да ни лиши от удоволствието да бъдем заедно и да изживеем всички онези прекрасни мигове, които съдбата е отредила да споделяме.“ – бяха част от думите на подкрепа към зрелостниците.

И абитуриентите изразиха своите чувства на тревожност, но и радост от приключването на един важен и труден етап живота – средното образование. „Ние сме учениците, които нямат възможността да прекарат последните учебни дни в класните стаи. За нас спирането на часовете не е празник… Ние сме ядосани, тъжни, неспокойни…, защото няма да седнем на чина повече, няма да се посмеем на взаимните шеги в час“. Въпреки това обаче, дванадесетокласниците бяха оптимисти: „Нека се прегърнем виртуално и всичко ще е наред“. И отправиха прекрасни думи на благодарност към своите учители и ръководството на училището, споделиха своите спомени и преживявания в училище и по традиция отброиха до 12.

И както винаги е било – директорът Георги Георгиев поздрави зрелостниците: „ Предполагам, че този ден често ще идва в съзнанието ви. 12 години заедно, не е малко време – то е повече от половината от вашия живот… Запомнете хубавите неща и ги пазете в сърцето си, запомнете приятелите, запомнете вашите учители, които са ви довели до онази така наречена зряла възраст. Вие вече сте големи и доказахте, че вече можете да пишете и проектирате своя собствен живот. Бъдете много здрави, бъдете много обичани. На добър път, зрели момичета и момчета!“

c