Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Децата от ДГ № 20 „Радост“ се включиха онлайн в Деня на революцията в храненето

Детска градина № 20 „Радост“ в Добрич за втора поредна година се включи в Националната кампания на Фондация „За Храната“ – „Ден на революцията в храненето“, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на учебното заведение Валентина Господинова. Тази година кампанията е под наслов „Знам какво да ям“!

"Ден на революцията в храненето" е само три дни в годината, но мисията за здравословно хранене на децата и техните родители е непрекъсната.

Целта на инициативата е от най-ранна детска възраст да се формират навици за здравословно хранене у децата, да могат да разпознават и избягват употребата на вредни храни. Необходимо е да разберат, че въпреки възрастта си те също могат да бъдат кулинари и да си приготвят храна, която обичат

Поради създалата се обстановка, тази година инициативата се провежда изцяло онлайн.

В страницата на Фондация „За Храната“ се отварят много кулинарни работилнички, водени от известни личности, специалисти по храненето и други. Очакваме над 100 семейства, заедно с децата да се включат в „Кулинарната работилничка“ на детската градина. Фондацията предлага три лесни за изпълнение рецепти, от които учителите и родителите избират, за да си приготвят вкусна и полезна храна.

Чрез презентации, интересни и забавни игри онлайн, децата ще бъдат запознати със здравословното хранене и необходимите продукти.

За всички деца Фондацията е приготвила сертификат, като награда за старанието и участието им.

Инициативата се провежда под ръководството на Искра Петкова Иванова, учител в първа група, със съдействието на всички учители от детска градина „Радост“.

Миналата година рекорден брой деца – 7000 от цялата страна, приготвяха здравословна храна на 17 и 18 май. В кампанията “Ден на революцията в храненето” участваха над 1000 доброволци от почти 70 населени места, които организират 220 безплатни детски кулинарни работилнички.

Тази година се очаква да се постигне по–голям успех в разпространението на здравословното хранене, като начин на живот!

c