Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Около 6 000 лева са събрани в кампанията „Помогни сега, Добрич!”

Продължава дарителската кампания „Помогни сега, Добрич!” на Стопанската камара в нашия град, съобщи за Про Нюз Добрич председателят й Николай Радев. Както вече информирахме, тя е за набиране на финансови средства, които се използват за ограничаване на разпространението на коронавируса на територията на Добрич и се реализира с подкрепата на общината.

Към момента това, което имахме като заявени нужди от Общинския кризисен щаб и медицинските заведения, сме го изпълнили, посочи Радев. Последно е направено дарение на медицински маски за болницата и дезинфектанти за Диагностично-консултативен център II. Преди това е подсигурен перилен препарат биоцид за бельото в МБАЛ. Ако лечебните заведения имат нужда от нещо – насреща сме, каза председателят на Стопанската камара.

Николай Радев съобщи, че до момента в кампанията „Помогни сега, Добрич!” са събрани около 6 000 лева. Наличните в банковата сметка средства остават за резерв докато премине кризата, след това ще се реши за какво ще се използват. Парите се изразходват само за закупуване на материали и средства за превенция и борба с COVID-19, подчерта председателят на камарата.

Номерът на банковата сметка е:

  • Юробанк България – Добрич
  • IBAN: BPBIBGSF
  • Сметка № BG56 BPBI 79381061779801
c