Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

149 души от община Тервел са поставени под карантина

149 жители на община Тервел са под карантина към днешна дата, съобщават от общинската администрация. 59 от карантинираните са от град Тервел, 15 са от с. Зърнево, 14 - от с. Орляк, 12 – от с. Безмер, 8 – от с. Коларци. Останалите са от другите села в общината, като има и няколко населени места, в които към момента няма карантинирани лица – Кочмар, Кладенци и още няколко по-малки.

На 13 май бе проведена работна среща на всички директори на детски градини и детска ясла със зам.-кметовете на общината. Дадени бяха указания за организиране на работата на персонала. Целта е в условия на работа без деца, той да бъде полезен на общината като цяло, без да се допуска излизането му в неплатен отпуск. Част от персонала на ДГ “Първи юни“ в Тервел вече работи в кухненския блок и приготвя храна за 60 потребители по проект „Целеви топъл обяд“. Друга част почиства, благоустроява и дезинфекцира ежедневно дворните пространства на детските заведения, тъй като достъпът до тях не може да бъде ограничен.

На 30 април бяха изследвани с PCR-тестове всички служители на Дома за стари хора в с. Полковник Савово, на филиала за спешна помощ в Тервел и персоналът, разнасящ храна от филиалите на домашния социален патронаж в общината. Всички проби са отрицателни.

c