Водещи новини - дясно Общество

Прокуратурата проверява бившия директор на музея в Добрич и лидер на “Възраждане”

Досъдебно производство за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, образува Окръжната прокуратура във Варна по повод излъчени два репортажа от разследване на Нова телевизия. В тях се изнасят данни за престъпление по член 203 от Наказателния кодекс, което е законен повод за образуване на досъдебното производство, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.
От съобщението на прокуратурата става ясно, че разследването трябва да установи дали длъжностно лице от ръководните органи на партия „Възраждане“ е присвоило партийна субсидия в размер на 1 млн. лева, връчени му като държавни средства, предназначени за функционирането на партията.

Разследване на NOVA: К. Костадинов нямал стаж за шеф на музея в Добрич. Той ще ги съди

Ще бъдат проверени изнесените в разследването на Нова телевизия факти по придобиването на имоти от лице от ръководството и свързани с него лица, както и движението по партийните сметки на ПП „Възраждане“ – постъпления и преводи към други сметки.
В първата част от разследването на журналиста Васил Иванов беше показано, че партия „Възраждане” харчи партийната си субсидия от 1,6 милиона лева, въпреки че основното й предизборно обещание беше, че ще се откаже от нея. Освен това беше показано, че от панелния си апартамент в жилищен комплекс „Кайсиева градина”, лидерът на партията Костадин Костадинов се премести в къща, която купува за 200 000 лева. Намира се близо до брега и с великолепна панорама. А пред нея вече паркира кола за 40 000 лева, която си е купил от магазина, посочва Нова телевизия.
Във втората част на разследването бе посочено, че Костадинов подава документи за поста директор на Регионалния исторически музей в Добрич, а сред тях трябва да са и такива, удостоверяващи, че има 5 години стаж в областта на културата. Според разследващия журналист Васил Иванов, комисията е била заблудена, че Костадинов има необходимия за поста директор петгодишен стаж в областта на културата, а не само 3, както е всъщност.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *