Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Кметът на Шабла: Надяваме се българите да открият чара на Северното Черноморие

Нещата по отношение на туристическия сезон не са толкова страшни предвид това, той в нашия край обикновено започва след 15 юни. Това каза за Про Нюз Добрич кметът на Община Шабла Мариян Жечев в отговор на въпроса какви са очакванията му за предстоящия летен сезон.

Градоначалникът сподели, че поне според предварителните разговори хората от бранша са обнадеждени. „Те, разбира се, очакват по-слаб, но все пак състоящ се сезон, основно с български туристи”, каза кметът. По думите му в сравнение с предходни години базите ще бъдат по-малко натоварени, защото почти 60 процента от посещаващите ги са чужденци, основно от Румъния.

Мариян Жечев припомни, че тези дни се очаква решение на българското правителство и на Европейската комисия за отваряне на границите. Ако не бъдат отворени наистина се очаква по-слаб туристически сезон, каза градоначалникът. Но се надяваме българите да открият чара на Северното Черноморие и през август и септември да има пълни бази и заведения за хранене, допълни кметът.

Мисля, че лято 2020, поне за нашата община, ще премине нормално, с темп не такъв какъвто през предходните лета, каза в заключение Мариян Жечев.

c