Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Булдозер подравнява пясъка от незаконно издигната дига на плажа в Каварна

Тежка техника влезе на плажа в Каварна, сигнализираха граждани. Екип на "По света и у нас" установи на място, че в разрез с българското законодателство, верижна машина подравнява пясъка от незаконно издигната дига още през зимата.

Наемателят на плажа и прилежащото заведение предприема разчистване на терена пред своя обект, за да осигури достъп до морето. По думите му, заварил огромните пясъчни насипи през март, когато подписал и договора за наем, но не знае кой ги е издигнал.

Сигнал до институциите за товарене с тежка техника на пясък на плажа в Каварна

Йордан Стоянов - председател на ОБС – Каварна: В момента даже сме свидетели на тежка техника – булдозер, върху плажната ивица. Според Закона за Черноморското крайбрежие това е абсолютно забранено. Така че ето това е едно грубо нарушение.

Елена Балтаджиева - кмет на община Каварна: Може би в края на ноември, ако не се лъжа, или декември – тогава получихме информация, че има дига. Съответно ние веднага, тъй като до РИОСВ е подаден сигналът, ние го изпратихме да структурите съответните, оттук нататък не мога да кажа какви мерки бяха предприети.

Източник: БНТ

c