Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Периодично се правят тестове за COVID-19 на работещите в болницата в Добрич

Периодично се правят тестове на медицинския персонал в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, като всички са изследвани с PCR-тестове, а част от тях и с бързи тестове. Това съобщиха за Про Нюз Добрич от Областна администрация.

Предстои да се вземат проби и да се изпратят за изследване от персонала на трите отделения в МБАЛ в Балчик.

До момента на територията на областта са регистрирани 14 положителни на коронавирус пациенти, като половината от тях бяха настанени за лечение в Инфекциозно отделение в Добрич. С цел да се гарантира сигурността на медицински персонал, лекари и пациенти и да се запази функционалността на другите отделения на областната болница като най-голямо здравно заведение – всички лекари и медицински специалисти, които са командировани в Инфекциозно отделение, не работят на друго място.

Както Про Нюз Добрич писа, в момента се изследват и медицинските служители на първа линия в Центъра за спешна медицинска помощ в Добрич и  филиалите му в областта. Все още не са направени тези изследвания на екипите в Каварна и Шабла, това до дни предстои. Всички други лекари и медицински специалисти от ЦСМП в Добрич и в другите филиали са изследвани и резултатите са отрицателни.

c