Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Лични предпазни средства за екипа на ЦСМП в Добрич дариха общинските съветници от ГЕРБ (СДС)

Поредно дарение за медиците, работещи на първа линия в борбата срещу разпространението на коронавируса в добричкия Център за спешна медицинска помощ бе направено днес от групата общински съветници от Местна коалиция ГЕРБ (СДС) в ОбС Добрич и заместник-областният управител Красимир Николов направиха. Това съобщиха от местния партиен пресофис.

Закупени са предпазни средства за работещите в Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Добрич – маски с висока степен на защита и латексови ръкавици.

Дарението беше връчено от Красимир Николов и общинските съветници Зорница Михайлова и Детелина Николова. То бе получено от директора на ЦСМП д-р Огнян Господинов и екипа му.

"Още с обявяването на извънредното положение  групата на МК ГЕРБ (СДС) в ОбС взе решение да заделят една трета от възнагражденията си като общински съветници и да ги насочват за дейности, свързани с борбата с Covid-19", припомнят от местното ръководство.

Чрез предишно свое дарение - за Отделението по инфекциозни болести, през идните дни се очаква да пристигне апарат за дихателна вентилация на стойност 37 000 лева, който ще бъде предоставен на МБАЛ-Добрич. Предстои да бъдат доставени и 10 инфузионни стойки за ОАРИЛ.

Д-р Господинов информира за хода на реализацията на проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“ по оперативна програма „Региони в растеж“ (ОПРР) 2014-2020, по който спешната медицинска помощ в област Добрич получава нови линейки, с които ще бъде попълнен медицинския автопарк. Предстои и обновяване на базата на ЦСМП.

c