Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

11 май е обявен за Световен ден на молитвата

Днес е световен ден на молитвата. Тя може да изразява възхищение, преклонение, покаяние, молба или просто споделяне на мисли с Бог.

Молитвата има силно влияние върху онези, които вярват в нейната сила. Според направени изследвания, тя е лечебна и носи реални ползи за здравето на човека. Чрез нея се повишава имунитета.

„Помнете следната истина: няма по-велико нещо в живота на човека от молитвата. Каквото друго да ви казват хората, не забравяйте значението и необходимостта от молитвата, от общението с Бога. Нито знанието, нито любовта, нито мъдростта на Земята са в състояние да се сравнят с молитвата, с общението на човека с Първата Причина.

Молете се с думи, които имат само едно значение. Такива думи са мощни. Във време на молитва ръководете се отвътре. Освен известните молитви, обръщайте се към Бога и със свои думи. Употребявайте онези думи и онзи език, които отвътре ви се диктуват. Механическата молитва не се чувствува. Всяка молитва трябва да се преживява. Молитва, отправена без Любов, светлина и свобода, няма крила. Тя не може да отиде при Бога и остава без смисъл.” -  Това са думи на Петър Дънов за молитвата.

Каквото и да правим в живота си, нека го правим с вяра и любов!

c