Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Върнаха от Германия сезонни работници от Тервел

Властите в Германия са върнали осем сезонни работници от Тервел, научи Про Нюз Добрич.

Тервелчанин, който дълги години е работил в Германия, е регистрирал тук фирма, чрез която започнал да наема хора за сезонна работа. Когато преди няколко дни българите пристигнали в Германия, част от тях били върнати, тъй като нямат постоянен адрес в Германия, каквото е изискването след въвеждането на мерките във връзка с пандемията от коронавирус. Половината можели да останат, но други 8 работници са били върнати у нас.

В тази връзка преди дни само за две денонощия над два пъти се увеличи броят на поставените под карантина в община Тервел - от 32 на 78.

Преди дни  около 70 български граждани, сезонни работници в земеделието, недопуснати да влязат на територията на Франция. Българските граждани имат сключени договори и адрес, на който ще бъдат настанени, но не отговарят на условието постоянно да живеят във Франция, за да бъдат допуснати. Според приетите ограничителни мерки в страната местните власти разрешават влизане на граждани на Европейския съюз, които имат във Франция постоянно местожителство, което изключва сезонните работници, разяснява МнВР.

c