Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

"Двореца" в Балчик още е затворен, но се подготвя да посрещне първите посетители

Архитектурно-парковият комплекс "Двореца" в Балчик все още е затворен, но се подготвя при отмяна на ограничителните мерки в кризата с коронавируса да посрещне първите посетители в безопасна среда, съобщи пред БТА директорът на културния център Жени Михайлова.

По думите й, при възобновяване на посещенията няма да бъде допуснато струпване на хора, а служителите на билетните каси ще работят с предпазни шлемове и ръкавици. Залите в най-посещавания обект - вила "Тихото гнездо", вече са освежени. За идващия туристически сезон цените на билетите за културния център ще се запазят както досега - по 6 лева за възрастен и 2 лева за деца, като комплексът ще бъде достъпен и срещу семеен пакет от общо 12 лева, допълни Жени Михайлова.

Докато "Двореца" отвори врати, ценителите на архитектурните забележителности могат да разгледат във виртуален тур Алеята на вековете, застлана с двайсет воденични камъка, мраморния трон на кралица Мария, Нимфеума с водопада и каменния басейн и други романтични кътчета в архитектурно-парковия комплекс.

Източник: БТА

c