Здраве Общество

Зареждат хлорихин в цялата страна, има количества за 20 000 пациенти с COVID-19

Още от днес ще започнат доставки на хлорихин фосфат по аптечната мрежа в цялата страна. Това беше съобщено по време на посещението на премиера Бойко Борисов и председателя на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски в Националния център по заразни и паразитни болести.

Ген. Мутафчийски отново отбеляза, че няма яснота за края на пандемията, но “лекарствените продукти, защитните облекла ни дават определена самостоятелност”.

Бе показана произведена партида с хлорохин фосфат, която може да осигури лечението на 2500 пациенти с COVID-19. Лекарствата са комплектовани в болнична опакова, всяка от които от по 100 грама и стига за лечение на 10 пациенти.

Това количество, заедно с даренията към Министерството на здравеопазването, ще стигне за лечение на 20 000 пациенти с COVID-19, обясни Румен Кофинов – директор на “Бул Био”.

Фирмата има възможност за дистрибуция. Още от днес хлорохин фосфат може да достигне до болници в цялата страна и да се повиши самочувствието на лекарите, че има с какво да помогнат на хората, отбеляза проф. Кантарджиев – директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

“Има опит, разписани са протоколи за работа с лекарството”, увери ръководителят на Националния оперативен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

Публикувахте от Бойко Борисов в Сряда, 6 май 2020 г.

Водеща снимка – кадър Фейсбук

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *