Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Фонд „Обединени срещу COVID-19” подкрепи „Чудната градина” в Добрич

Фондация „Свети Николай Чудотворец“в Добрич, към която е социалното предприятие „Чудната градина”, раздаде 500 ваучера, всеки от по 20 лв., на обща стойност 10 000 лева, съобщават от организацията. Това стана възможно благодарение на финансиран от Дарителския фонд „Обединени срещу COVID-19” проект. Фондът обединява усилията на Българският дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България..

321 ваучера бяха предоставени на управата на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, за да бъдат разпределени на специалистите по здравни грижи и санитарките. 49 са за социални работници. Останалите 130 ще бъдат за семейства на деца и младежи с увреждания.

С ваучерите ще могат да се пазаруват цветя от „Чудната градина“, а също и останалите й продукти – домати, краставици, зеле, тиквички.

Валидността на ваучерите е до 30 август 2020 година.

В тези трудни времена неправителственият сектор застана твърдо зад „Чудната градина“ за да опази най-голямото социалното предприятие в България за хора с интелектуални затруднения, посочват от Фондация „Свети Николай Чудотворец”. От там допълват, че получават подкрепата на „Америка за България“ за втори път, получавана е сериозна помощ и от Българския център за нестопанско право.

c