Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Доброволец от Добрич: Трябва ние да си помогнем, за да ни помогнат общината и държавата

Явор Георгиев е млад мъж от Добрич. Той е един от съгражданите ни, които σе включиха като доброволци и разясняваха в градския парк „Свети Георги” мерките, които трябва да се спазват при посещението му.

Припомняме, че днес кметът изказа благодарност на включилите се в инициативата доброволци. Те получиха от градоначалника благодарствени адреси и книгата на Красимир Узунов „Епопея на Добруджа”.

За Про Нюз Добрич Явор Георгиев сподели, че и друг път е участвал в различни инициативи. Веднага решил да се включи – когато прочел съобщението на общината, че се набират доброволци, на първата минута звъннал и бил записан. Дори не знаех за какво става дума, с какво ще се занимаваме, обясни младият мъж.

Георгиев по принцип работи, в Градския парк „Свети Георги” ходел в свободното си време, така било и останалите ангажирани да разясняват мерките на гражданите. Той разказа, че посетителите на парка проявявали разбиране, доброволците нямали проблеми с тях. Имало няколко случаи, в които граждани разхождали кучетата си в часове, различни от определените, но след разяснения веднага напускали парка.

„Смятам, че бъдещето на Добрич зависи от младите хора и не трябва само да се оплакваме. Трябва да покажем, че можем да се обединим в борбата с вируса” – сподели младият мъж. - С доброволчеството показваме на хората, че ние можем да го направим, да не чакаме на готово. Да събудим хората около нас. Трябва ние да си помогнем, за да ни помогнат общината и държавата”.

Явор Георгиев е участвал в набиране на дарения на книги, на дрехи, в проекта „Ябълката”, който е за изграждане на детски площадки в Добрич и в други инициативи.

c