Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Илия Луков посвети песен на град Каварна за празника му

Певецът Илия Луков посвети песен на Каварна. Пусна я днес, на Гергьовден, когато градът традиционно празнува. Пандемията наложи тази година Денят на Каварна да протече без тържества и концерти.

Затова пък Илия Луков намери свой начин да поздрави каварненци. Песента носи името на едноименния младежки фолклорен събор „С България в сърцето”, който вече  16 поредни години събира в Каварна потомците на българския род. Организиран е от община Каварна и продуцентска къща на Илия Луков „Пирина“ по идея на д-р Анна Караангелова.

 На това събитие се срещат потомци на българския род от Молдова, Украйна, Румъния, Македония, Косово, Албания, Западни покрайнини, където се пазят българските песни и традиции.

Тази година Съборът няма да се проведе поради извънредната ситуация, в която сме всички, но си обещаваме, че когато всичко отмине, пак ще сме заедно!

Нека песента е поздрав за всички българи по света, които пазят България в сърцето!

Тя е поздрав и благодарност от автора и към Община Каварна, домакин на това прекрасно събитие.

Песента "С България в сърцето" е по текст на Катя Кирянова, аранжимент Иван Йосифов, музика и изпълнение Илия Луков.

„Поздравявам ръководството на общината, жителите и всички именници по случай празника на града. Бъдете живи и здрави!“, пожела във видео обръщение певецът.

&feature=share&fbclid=IwAR1TTiQSID06J0YduZWqscmDAEFiN2oUBebtX3_tLgTOTLIA1R1OS-CWjlA
c