Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Започва строителството на хипермаркет на „Praktiker“ в Добрич

Първа копка на новия хипермаркет на „Praktiker“, който ще е в Добрич, ще бъде направена на 7 май, съобщават от компанията. Теренът се намира източно от пътя Добрич-Албена, срещу „Технолополис“.

Церемонията ще се състои от 14,15 часа в четвъртък.  Първата копка ще бъде направена от кмета на Добрич Йордан Йорданов и Тодор Белчев – председател на Съвета на директорите на „Видеолукс Холдинг“.

“Практикер” ще строи търговски комплекс в Добрич

Praktiker е специализирана верига хипермаркети „Направи си сам“, предлага над 50 000 артикула в различни категории – строителни материали, санитария, фаянс и теракот,  ламиниран паркет, инструменти за ремонта и градината, осветителни тела, декорация, бои, градина и къмпинг.

Веригата „Praktiker“ до момента управлява 12 хипермаркета.

“Практикер” с интерес за магазин в Добрич

През 2014 г. българската компания „Видеолукс Холдинг“, собственик на веригата за бяла, черна, офис техника и IT „Технополис“ придоби целия бизнес на „Практикер“ за България.

През юни миналата година Общинският съвет в Добрич разреши да се извърши частично изменение на Общия устройствен план във връзка с инвестиционно намерение на “Практикер ритейл” ЕООД, което е собственик на имота. Одобрено бе предложението за промяна на предназначението на територия от земеделска земя в такава за обществено обслужващи дейности.

Компанията, собственик на магазините Praktiker в България, е №1 у нас сред търговските вериги, които предлагат стоки „За дома”. С приходи на 167.7 млн. лв. и печалба от близо 8.5 млн. лв. за 2018 г. тя отново оглавява секторната класация, съобшава "Капитал". Притежаваното от "Видеолукс холдинг" дружество има два хипермаркета в столицата и в още 10 града в страната. В магазините се извършват и много услуги – рязане на повърхности, разкрояване на пердета, тониране на бои, ключарско ателие и др.

Трите продуктови групи, които формират най-голяма част от приходите на фирмата за 2018, са: материали за текущи ремонти, инструменти и машини, мебели и осветителни тела.

"Постигнатите през 2018 г. резултати ни дават основание да оценим годината като успешна. Дружеството успя да се утвърди на пазара и да завърши годината с положителен финансов резултат", отчита годишният доклад за дейността на компанията. В него се уточнява, че фирмата се финансира изцяло със собствени средства. Мениджмънтът на веригата очаква ръст за 2019 г. в разумни граници – малко над или в рамките на пазарния.

c