Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Разраства се кампанията за подкрепа с храна на млади семейства от Добрич

Разраства се кампанията в подкрепа на млади семейства от Добрич, останали без доходи в извънредното положение. Както Про Нюз Добрич писа, тя възникна спонтанно преди дни сред група граждани. Помощите са във вид на хранителни продукти и са насочени към семейства, които гладуват.

Към инициативата се присъедини фондация „Милостиво сърце” с председател Александър Иванов. Тя предостави 30 кг боб, 40 кг ориз, 60 кг брашно, 300 пакета макарони. Предстои за 140 лева да бъдат закупени олио, захар, леща и пастет. На апела за помощ откликна консервена фабрика от Генерал Тошево, която дари пастет и консервирани храни. Ферма „Милкана” от с. Стожер предостави млечни продукти – сирене, кашкавал, прясно и кисело мляко, за 15 семейства.

Увеличават се и обикновените хора, които се включват в кампанията. Сред тях е семейство учители по математика, което предостави две торби с хранителни продукти, както и журналист от Добрич. Младо момче закупи със собствени средства зеленчуци на четири семейства.

Имаме нужда освен от пакетирани продукти и от плодове е зеленчуци, сподели един от организаторите на кампанията Десислава Първанова. Тя обясни, че постъпилите продукти се разпределят веднага.

Към момента са подпомогнати около 30 млади семейства от Добрич. Кампанията няма да спира, след 10-тина дни отново ще им предоставим хранителни продукти, увери Първанова.

Всеки, който желае, може да участва в инициативата с хранителни продукти, както и в самата организация за събирането им. Желаещите могат да се обърнат към Десислава Първанова на тел. 0892 081221.

c