Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Най-уязвимите в община Шабла ще бъдат подпомогнати с хранителни пакети

С хранителни пакети на обща стойност 9 971 с ДДС ще бъдат подпомогнати най-уязвимите жители на община Шабла, съобщават от кметството. Това е възможно благодарение на дарителски фонд „Обединени срещу COVID-19”, пред когото общината спечели проект.

Фондът обединява Българският дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България. Той е за подпомагане на лечебни заведения и общности в нужда в цялата страна по време на кризата с коронавируса. Целта е да се предостави финансова подкрепа за най-уязвимите групи, засегнати от кризата. До момента набраната в него сума е 954 000 лв.

В края на април са одобрени 74 проекта на лечебни заведения, граждански организации, общини, читалища, както и социални инициативи на микро и малки предприятия от цяла България. Сред тях ще бъдат разпределени 673 984 лв. Отпуснатата максимална сума на проект е 10 000 лв.

Община Шабла подаде проектно предложение, което е одобрено на първия кръг на кандидатстване. Инициативата е насочена към най-уязвимите групи, идентифицирани от Дирекция „Социално подпомагане” и Дирекция „Бюро по труда”. Основните дейности, които Община Шабла ще изпълни, са закупуване на хранителни продукти, оформянето им в индивидуални пакети, доставянето им до адреса на всяко едно от лицата и изготвяне на отчет за извършените дейности и разходи.

c