Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Досегашният шеф на болницата в Балчик започна работа в Исперих

Двама медици от болницата в Балчик бяха привлечени от МБАЛ-Исперих, съобщиха от лечебното заведение.

Единият от тях е доскорошният управител на МБАЛ-Балчик д-р Парсек Салбашян. Той е роден в Добрич и е специалист по хирургия. Работил е в МБАЛ- Добрич АД и МБАЛ -Балчик ЕООД. Има практика като началник хирургично отделение. В продължение на близо три години е бил управител на МБАЛ-Балчик ЕООД /октомври 2017-април 2020г./ Другият медик, когото исперихската болница привлече, е д-р Свилен Чаушев. Той е роден в Силистра и е специалист по хирургия. Работил е в МБАЛ- Добрич АД и МБАЛ -Балчик ЕООД. Има практика като началник хирургично отделение.

„През годините ставаме свидетели как общинските болници претърпяват фалит и престават да функционират, като оставят регионите си без адекватна медицинска помощ. Липсата на кадри е един от основните проблеми, пред който са изправени болниците. Усилията и борбата на доктор Заргар за запазване на болницата и осигуряване на качествено здравеопазване дават резултат. Днес с гордост обявяваме присъединяването на двама нови лекари-хирурзи към екипа на МБАЛ-Исперих”, съобщиха от там. С много усилия и работа се стремим нашето име да се свързва винаги с висок професионализъм, почтеност и всеотдайност към пациентите, добавят още от там.

Припомняме, че неотдавна д-р Парсек Салбашян бе освободен от длъжността управител на МБАЛ „Балчик“  ЕООД по негово желание. Решението е взето на проведеното днес редовно заседание на Общинския съвет в Балчик. Кметът Николай Ангелов съобщи, че д-р Салбашян е подал задължителното 60-дневно предизвестие на 17 февруари 2020 г.

За временно изпълняващ длъжността управител на МБАЛ “Балчик” ЕООД до провеждане на конкурс е назначен д-р Пламен Димитров, дългогодишен анестезиолог в болницата.

c