Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Дара дарява наградата си от „Две капки вода” на пострадал при катастрофа от Добрич

Участничката в шоуто на Нова „Като две капки вода” Дара, която снощи стана победител, дарява наградата си от 1 000 лева на пострадалия при тежка катастрофа Емо Ангелов от Добрич. Дара отвя конкуренцията след като влезе в образа на Елица и изпълни песента „Вода”.

След като спечели наградата изпълнителката обяви, че я дарява на младеж от Добрич, спортист, който има нужда от средства, за да проходи. Певицата сподели, че е имала лична кореспонденция с него, в която той я помолил за помощ. Дара каза, че е супер щастлива, че ще може да му дари средствата.

„Благодаря ти!!! Вярвам, че ще се изправя в най-скоро време”, написа в профила са младежът.

Припомняме, че през октомври 2018-а 18-годишното тогава момче се блъсна с лек автомобил „Рено” в дърво в района на СУ „Свети Климент Охридски” в Добрич. По данни на полицията причина бе несъобразената скорост. При тежката катастрофа пострадаха Емо и приятелката му Нелиса Михайлова. Младежът бе с опасност за живота и му бе направена неврохирургична операция за поставяне на имплант на петия шиен прешлен и отстраняване на костици, които при катастрофата са се забили в костния мозък. За лечението на двамата в Добрич се проведоха няколко кампании за набиране на средства.

Близките на Емо наскоро споделиха, че желанието му за живот и упоритостта му са го спасили от смъртта и че до ден днешен той продължава да полага неимоверни усилия, за да води отново нормален живот. В семейството му се е появил лъч надежда, че той отново ще проходи. Родителите са открили тибетска рехабилитация, която дава гаранция за шестмесечно възстановяване. За съжаление тя е финансово непосилна за семейството, което се обърна за помощ към хората с добри сърца.

„Помогнете на бившия голмайстор на юношите на ФК “Добруджа” и защитавал националния флаг на България на Европейско първенство по билярд да се изправи на крака и да продължи стария си начин на живот”, призовават близките на Емо.

Разкрита е дарителска сметка в Общинска банка, клон Добрич:

  • IBAN: BG42 SOMB 9130 1068 3770 01
  • Титуляр: Емо Николаев Ангелов.
c