Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Почина още една лекарка, 1611 са заразените с Covid-19 у нас

1611 станаха потвърдените случаи на коронавируса у нас

Това беше съобщено на тазсутрешния брифинг от доц. Димо Димов – секретар на Националния оперативен щаб.

1611 е вече общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 у нас. Новите лабораторно потвърдени случаи за изминалото денонощие са 23.

През последните 24 часа са извършени 982 проби. Общо тестваните до момента са 48 618.

Сред заразените са и две деца - на 10 и 11 години в болницата във Видин.

Новозаразените медици са 2-ма. Общо вече 176.

Излекуваните и изписани от болнични заведения са 21. Общо 308 до този момент.

Общо починалите до този момент в страната са 72-ма. През миналата нощ са починали още трима пациенти - мъж от Благоевград, 80-годишен мъж във Видин, жена на 82 години от Плевен. Още един лекар е починал през нощта в столичната Александровска болница.

Почина заразена лекарка, 1588 са с COVID-19 у нас

Кадър: БНТ

Проф. Венцислав Мутафчийски: Най-напред бих искал да изкажа моите съболезнования към близките и към колегите на нашата колежка Нели Пандова - Илиева . Тя е е била една от първите заразени медици в Центъра за спешна медицинска помощ.

Проф. Мутачнийски съобщи, че след като е била лекувана в Окръжна болница, бива изписана след дадени две отрицателни проби за наличието на зараза. Следва период на домашно лечение. През вчерашния ден жената е влошила внезапно състоянието си, била е приета в Спешния център на Александровска болница, където се е наложило да бъде интубирана и въпреки положените усилия не е могла да стигне до Интензивното отделение. Починала е в Спешния център.

c