Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Диджей от Добрич се нареди до музикалните идоли на света

Мит или реалност е развлечението у дома по време на карантина? След като коронавирусът наложи спазването на социална изолация, бързо стана ясна необходимостта от преосмисляне на начините за забавление. Тази седмица в „Темата на NOVA” авторът Даниела Пехливанова разказва през каква трансформация преминава шоубизнесът в условията на пандемия. Основен герой в предаването й бе диджеят от Добрич Бранимир Пенчев – Боби Бийт, и неговото „тераса парти“. В разказа за трансформацията на шоу бизнеса по време на пандемия неговото шоу се нареди до инициативата на световна знаменитост като Лейди Гага.  

С български хитове DJ Бранимир предизвика аплодисментите на Добрич

Доскоро изразът „дискотека от дома“ звучеше като сюжет от нереалистична история, но само за месец се превърна в реалност, предизвиквайки феномен в световен мащаб. Карантината изкара на показ жаждата за разнообразие и общуване, провокирайки изобретателността не само на популярните личности, но и на обикновените хора. Така малко известен извън града си диджей от град Добрич доказа, че слава се печели за час.

Диджей Боби Бийт, както е познат в града си, не прави нещо по-различно от обикновеното – забавлява хората с музиката, която миксира. Разликата е само една – вместо от пулта в дискотеката, пуска музика от… терасата на жилището, в което живее, докато предава на живо в социалните мрежи.

ДОБРИТЕ ПРИМЕРИ: Дискотека по време на зараза организира от терасата си диджей в квартал на Добрич

Затворени зад стените на домовете си, звездите по цял свят се оказаха заложници на кризата. И те, също като диджея от Добрич, започнаха да се забавляват онлайн. А някои от тях дори вече печелят от това.

Ще продължи ли дълго еуфорията от изяви в интернет и как ще се развие тази тенденция? Едно е сигурно – шоубизнесът твърдо се е заселил във виртуалното пространство, според едни – за постоянно, според други – временно. А заглавието на едноименната песен на легендарната група Queen – „Шоуто трябва да продължи“ днес е по-актуална от всякога.

Над 100 мегазвезди пяха в „Един свят заедно вкъщи“ и като на шега събраха 128 милиона долара в подкрепа на фонда за борба с коронавируса към Световната здравна организация.  Съорганизатор на инициативата беше поп иконата Лейди Гага. Блъагодарение на това, че концертът излезе отвъд пределите на концертната зала милиони видяха и успяха да покажат съпричастност.

След сигнал полицията спря парти, което диджей от Добрич организира от терасата

Докато родни и чужди звезди се надпреварват, кой с облекло, кой с оригиналност на изявата, то тихомълком импровизираното парти на диджея от Добрич чупи рекорди. Тераса дискотеката му се гледа от 47 000 души, а поздравите буквално валяха. Първо като съобщения на екрана, а след това и от микрофона. Шоуто му се е гледало в много страни по света – Франция, Швейцария, Австрия, Англия и много други държави. Правя го единствено и само за това да се почувствате добре и да разведрим обстановката, посочва Бранимир Пенчев от Добрич.

c