Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Помогнете на зооцентъра в Добрич – осиновете животно!

Преди години всички животни в Центъра за защита на природата и животните в Добрич си имаха осиновители. По-голямата част от тях бяха от Швейцария.  Както и един клас от СУ "П. Р. Славейков", който се грижеше за водна костенурка,  а децата от ДГ "Слънчице" - за две зайчета. Колко са осиновителите сега?  - попитахме директора на Центъра за защита на природата и животните в Добрич  Християн Христов.

„В момента няма нито един осиновител“, сподели той. -  „Бихме се радвали, ако някой има желание да осинови даден вид животно или даден екземпляр. Тогава може да се свърже с нас по телефона или да дойде на място. Ще разясним колко би струвало изхранването на дадения екземпляр, който е избран за осиновяване, какво точно обхваща осиновяването, какви са задълженията и правата на осиновителя. Ще се изготви документ за осиновяването, а осиновителят ще получи диплома. При желание от негова страна, е възможно да  поставим табелка с данните му пред помещението на осиновеното животно, например, кой е осиновител на ламата Триумф.“

Осиновяването на животно е благороден акт в тези трудни за всички ни времена. Може да бъде всяко физическо или юридическо лице. Ако решите да направите това, ще можете да посещавате вашият любимец, когато пожелаете, без да се налага да полагате грижи за него (освен, ако не решите друго с екипа на зоопарка), а чрез месечната финансова издръжка ще допринесете за подобряване на условията му на живот. Тя не се определя от екзотиката на животното, а зависи основно от количеството храна, която му е необходима за месец.

За повече информация, може да позвъните на телефона на Центъра за защита на природата и животните в Добрич: 058 602 850.

c