Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Отвориха парковете в Каварна и селата за разходка, но не повече от 2 часа

От днес е разрешено посещението за разходка в градския парк в Каварна, парковете около спортна зона и училищата и тези в селата. Това предвижда заповед на кмета Елена Балтаджиева.

Посещението в парковете се отнася за деца до 12-годишна възраст. Изискването за възрастта е препоръчително, но е задължително децата да са с не повече от двама родители или членове на техните семейства. Позволяват се разходки в парковете и на бременни жени. Това може да става за времето от 9:30 до 18:30 часа.

До 9,30 часа и след 18,30 часа парковете са на разположение на индивидуално спортуващи и собственици на домашни кучета, но не повече от един.

Позволени са разходките само по алеите, като се спазва посоката на движение вдясно по алеята.

При разходка в парковете трябва да се носят предпазни маски или друго средство покриващо носа и устата (кърпа, шал и т.н.) и да се спазва дистанция от минимум 2,5 м между различните семейства, да не се ходи по тревата и другите пространства, освен алеите, да не се докосват повърхности.

При разходка на домашни кучета трябва да се използва повод.

Заповедта предвижда още да не се посещават парковете при проява на симптоми на заболяване или при наличие на много хора, струпани на едно място, да не се престоява в парковете повече от два часа, да не се сяда на пейките, на тревата, да не се прави пикник. Хората да са в движение през цялото време, докато се намират на територията на парковете. Не е позволено използването на пясъчниците, детските и спортни съоръжения. Децата не трябва да играят на групи и с общи играчки. Забранява се употребата на алкохол.

Посещението на парковете в община Каварна от 21:00 до 6:00 часа се забранява.

c