Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

В училището в Каварна са засегнати от твърдението за некачествено образование

Мотивите, с които кметът на Каварна предлага закриването на НУ „Братя Миладинови”, се неоснователни. Това заяви за Про Нюз Добрич директорът на учебното заведение Желязка Петрова. По думите й един от мотивите е демографският фактор, друг – намалял брой ученици. Третият, от който много сме засегнати, е некачествено образование, сподели директорът. По думите й за общината се оказвало, че образованието в маломерните паралелки е некачествено. „Именно в тези маломерни паралелки децата са най-обхванати. С всяко едно се работи поотделно, тъй като нашите ученици са от уязвими групи”, каза Петрова.

Директорът съобщи, че днес са стартирали две подписки. Жител на ромския квартал „Хаджи Димитър” бил изпратен от общината да събира подписи за или против закриването на НУ „Братя Миладинови”. Другата подписка е в защита на училището, тя е организирана от учителите. Само за час е подкрепена от 41 души.

Започнаха да звънят и родители, които са страшно притеснени и искат да се запази училището, сподели Желязка Петрова. Те заявявали, че ако се закрие заминават масово за чужбина. 

c