Водещи новини - дясно Добрич Общество

Спешно ремонтират минарето на джамията „Хаджи Осман“ в Добрич

За стартирала процедура по обезопасяване и ремонт на минарето на джамията „Хаджи Осман“ в град Добрич, съобщиха от Главното мюфтийство. Инициативата е на местното Районно мюфтийство и на Мюсюлманското настоятелство в града.

След рутинно обследване на състоянието на джамията са били установени – нарушение в мазилката и конструкцията на минарето. Това е наложило и да започнат спешни ремонтни дейности по укрепването му.

„Районно мюфтийство – Добрич предприе спешни мерки по отношение на обезопасяването и укрепването на минарето. Това се случва със съдействието на Главно мюфтийство и със собствени средства на Мюсюлманско настоятелство – Добрич. Укрепването на  цялата конструкция на минарето включва стъпки – изграждане с мрежа, дюбелиране, шприц  и мазилка, както и боядисване.” Така коментираха спешните ремонтни дейности, от ръководството на добричкото мюфтийство.

По думите им, ако не възникнат непредвидени пречки, цялостният ремонт и укрепването на минарето на джамията „Хаджи Осман“ трябва да приключи до началото на Свещения месец Рамазан, който започва от тази нощ.

Един различен онлайн Рамазан за мюсюлманите у нас

Тазгодишното отбелязване на Рамазан ще е както никое друго до този момент – под всеобща карантина и строго спазване на предписаните здравни мерки.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *