Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

За 3000 лв. могат да кандидатстват двойки с репродуктивни проблеми в Добрич

Стартира тазгодишната кампания по прием на документи за финансово подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми. Заявленията на кандидатите ще се приемат до края на месец ноември 2020 г..

Това беше съобщено от пресцентъра на Община Добрич.

От там информират, че ще бъдат приемани заявления за финансово подпомагане през 2020 година на семейства и двойки с репродуктивни проблеми, с постоянен и/или настоящ адрес на територията на общината.

Адресът на който ще бъдат приемани документите е:

  • „Център за услуги и информация“, работно място „Деловодство“, ет.1 в сградата на Община град Добрич

Припомняме, че още в началото на месец март, от Общината обявиха целогодишен прием на документи, тъй като "с обявяването на краен срок се ограничават гражданите. Една ин витро процедура изисква своето технологично време за извършване на необходими изследвания, в някои случаи за по-продължително лечение с медикаменти, а понякога се изчаква и конкретен период за осъществяване на оплождането."

Сумата, предвидена за финансиране лечението на репродуктивни проблеми, е в размер до 3 000 лв. на двойка заявител.

Необходимите документи за кандидатстване и Правилника за отпускане на финансова помощ за лечение на семейства и двойки с репродуктивни проблеми, с постоянен и/или настоящ адрес на територията на Община град Добрич могат да бъдат намерени на интернет страницата на Община Добрич www.dobrich.bg.   

Лице за контакт: Димитрина Русева – старши експерт в Дирекция „Хуманитарни дейности”, тел. 0893 69 11 00

В предходните две години - 2018-а и 2019-а, бяха подадени общо 10 заявления, като от тях, одобрените за финансово подпомагане бяха осем.

c