Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Младоженци от Добрич отложиха сватбата си с една година

Младоженци отложиха сватбения си ритуал в Обредния дом в Добрич с една година заради извънредното положение, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на общинското предприятие Румена Маринова. Първоначалната дата, на която заявили, че ще сключат граждански брак, е била 23 май. Отложили са обаче вричането си във вярност за 23 май 2021 година.

От началото на обявеното в страната извънредно положение в Обредния дом в Добрич до края на май са отложени 15 сватбени ритуала. Причината за това е, че повечето от тях са били планирани да се проведат с пищни сватбени церемонии. Младоженците са предпочели предимно датите 20.06 и 20.08 на 2020 година. Има и такива, които са решили да сключат брак и по-късно – през септември, но не са уточнили конкретни дати. Целият пролетно-летен сезон се измества през есента, коментира Маринова.  

Първите сватбени ритуали са планирани за 2 юни, но бъдещите съпрузи също очакват да видят какво ще се случи.

Директорът на Обредния дом уверява младоженците, че няма да се случи отказване на сватбен ритуал в Добрич след отмяна на извънредното положение. По думите й не е проблем в залата да се състоят между 10 и 15 бракосъчетания. Проблем би възникнал при съвпадение на дати и часове при изнесените сватбени ритуали.

Румена Маринова посочи, че на този етап се извършват само разписвания в обособено работно място в Обредния дом.

c