Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Два акта отнесоха бракониери край Балчик през Страстната седмица

Два акта по Закона за горите - на бракониери, са съставили служители на СИДП през изминалата седмица. Това съобщиха от пресцентъра на Държавното предприятие.

Общо 575 са проверките, които са извършени в горските територии на целия Североизточен региона за периода 13-20 април 2020 г.  188 от тях са в обекти за добив на дървесина, 318 са на превозни средства, две са на ловци, на риболовци – 3 и на физически лица – 64. Съставени са 10 акта по Закона за горите и 1 констативен протокол. Задържаните количества незаконно добита растителност са - 16,1 куб.м³ дърва за огрев, както и 0,45 кубика едра строителна дървесина. Конфискувани са и два коня, две каруци, както и инструменти за дърводобив.

Четири от актовете са съставени на нарушители от служители на ДГС-Варна. По време на проверките през седмицата горските са конфискували 6,1 пространствени кубически метра дърва за огрев, кон, каруца и ръчен трион.

Два акта по Закона за горите са съставени и в ДГС-Омуртаг. Там, горските са задържали каруца с кон, близо половин кубик едра строителна дървесина и десет пространствени кубика дърва за огрев.

По два акта за различни нарушения са разписали и горските от ДГС-Нови пазар и ДЛС-Балчик.

c