Водещи новини Общество

Над 22 500 лева дариха добри хора за прикованата на легло майка от Добрич

22 796.58 лева са събрани по сметката на 30-годишната Станислава Петрова от Добрич, която е обездвижена от кръста надолу след катастрофа. Това написа самата тя в групата Помощ за Дани от Добрич във Фейсбук, която в момента събира средства за лечението й.

В поста Станислава изказва искрена благодарност към дарителите. „Вашата съпричастност и милосърдие е израз на човечност и доброта, идваща от самото сърце. Вие дарявате не просто парички, сувенири, икони, средства за предвижване, масажори и какво ли не съм получавала от вас, Вие дарявате частичка от сърцето си! Вие споделяте залъка си…! Това е велико!”, написа младата жена.

По повод най-светлия празник – Великден, тя пожелава на дарителите да запазят своята вяра в доброто и да я предават на всички около тях, за да се случват в живота ни малко, но реални чудеса. Станислава споделя целта си: да стъпи на краката си и със смели крачки да пристъпва ръка за ръка със сина си и семейството си, да води пълноценен начин на живот.“Една от най-великите тайни на живота е, че единственото, което си заслужава да бъде правено, е това, което правим за другите”, допълва съгражданката ни.

Припомняме, че тежката катастрофа стана около 8.20 часа на 11 декември сутринта. Джип блъсна лекия автомобил „Опел”, управляван от Станислава, по пътя Балчик-Добрич, в района на село Приморци. След удара леката кола се блъска в дърво, а детето на младата жена – на година и осем месеца, е открито извън автомобила. Двамата са откарани в болницата в Добрич, момченцето е освободено след преглед без наранявания, а майката е настанена с фрактура на гръден прешлен. Тогава близките на жената обясниха, че тя си спомня, че я е блъснал сив джип с големи кръгли фарове. Изпреварвал на завоя за с. Приморци и след удара продължил към селото. Жената не е видяла номера на джипа, защото е имало гъста мъгла.

В опита си да избегне удара, Станислава дърпа волана вдясно, маха предпазния колан и се обръща, за да освободи от колана и детето, което пътува в столче отзад. Майката успява да извади момченцето от столчето и така го спасява, защото последвалият удар в дърво е бил именно от страната, където е било то. Младата жена получава множество наранявания, счупени ребра, травма на белия дроб и гръбначна травма. По-късно е преместена в болница във Варна, където са й направени операции.

Младата жена няма чувствителност от кръста надолу, но с усилена рехабилитация има шанс да проходи. Месечно рехабилитациите й възлизат на около 2 500 лева, като процедурите не са всеки ден. Отделно са необходими и около 500 лева за лекарства и консумативи.. До сега семейството е успявало да се справи с лични средства, но вече доходите му не са достатъчни. Предстои Станислава да ходи на рехабилитация в Павел баня или други санаториуми, след като бъде отменено извънредното положение, а тогава разходите ще се увеличат.

Открита е дарителска сметка в ОББ, има създаден PayPal, както и за хората в чужбина специално открита кампания в GoFundMe.

Дарителска сметка в ОББ, град Добрич:

IBAN: BG36UBBS80021092761840

Титуляр: Станислава Тихомирова Петрова

PayPal: https://paypal.me/SissiPetrova?locale.x=en_US.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *