Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Защитни облекла на Инфекциозното отделение в Добрич дариха съветниците от МК ГЕРБ (СДС)

Дарение от 100 броя защитни гащеризони, закупени със средства на общинските съветници от групата на ГЕРБ (СДС), беше връчено днес на завеждащия Инфекциозно отделение в МБАЛ-Добрич д-р Венета Йовева. Защитната медицинска екипировка връчиха общинските съветници Зорница Михайлова и д-р Ивайло Петев.

От началото на извънредното положение  групата на МК ГЕРБ (СДС) в ОбС е решила да заделят една трета от възнагражденията си като общински съветници и да ги насочват за дейности, свързани с борбата с Covid-19, съобщиха от партийния пресофис в Добрич. Някои от съветниците са дарили целите си възнаграждения, а други са участвали с много по-големи суми. Набраните до момента средства са в размер на близо 40 000 лева.

Дарението, връчено днес, е за нуждите на Отделението по инфекциозни болести. Има подписан договор за закупуването на апарат за дихателна вентилация на стойност 37 000 лева. Очаква се той да бъде доставен в края на месеца и ще бъде дарен на МБАЛ-Добрич. През следващата седмица ще бъдат изработени и доставени за ОАРИЛ 10 инфузионни стойки, обясни Зорница Михайлова.

Д-р Йовева благодари от свое име и от името на екипа на отделението за направеното дарение. Добави, че лични предпазни средства са получили от народния представител от ГЕРБ Даниела Димитрова. Общински съветници са подпомогнали лечебното заведение и чрез други инициативи.

„Нашата цел е не само добре да обслужваме пациентите, но за тях да се грижи здрав персонал. Което става с лични предпазни средства. Затова толкова държим на тях, за да можем ние да бъдем в добра кондиция. Да не мислим и да не се страхуваме от контакта с болните и да можем добре да ги лекуваме, да контактуваме с тях. И да им осигурим всичко, от което се нуждаят“, сподели д-р Йовева. И изрази надежда пациентите в отделението да са по-малко.

Инфекционистът подчерта, че предприетите в област Добрич противоепидемични мерки са много добри. „Възхитена съм от работата на лекари и всички служители в Регионалната здравна инспекция. Защото установяването на болен с Covid-19 означава много работа за всички служители на РЗИ. В нашата област нещата са организирани много добре. Имаше оперативни щабове, предварително бяха изготвени алгоритми, включително и специално за болницата в Добрич“, подчерта началникът на отделението, където днес има само един пациент с Covid-19.

c